Esittely

Olen espoolainen tietojenkäsittelyn ja matematiikan opettaja sekä kahden pojan isä.

Työ

Työpaikkani on pitkään ollut Helsingin Saksalainen koulu, jossa toimin myös IT-asiantuntijana ja OAJ:n luottamusmiehenä. Lisäksi teen IT-alan töitä sivutoimisesti toiminimellä.

Koulutus

Valmistuin Helsingin yliopistosta filosofian maisteriksi tietojenkäsittelytieteen laitokselta, sivuaineinani luin matematiikkaa ja kansantaloustiedettä.

Luottamustoimet

Olen Espoon kaupunginvaltuutettu, Länsi-Uudenmaan aluevaltuutettu sekä Uudenmaan maakuntavaltuuston jäsen. Puolueeni on Kokoomus. Tarkempia tietoja voit lukea cv:stäni.

Motiivit

Miksi olen mukana politiikassa? Kiinnostuin politiikasta jo lukiossa ja liityin Kokoomuksen jäseneksi pian ylioppilaaksi kirjoitettuani. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnassa mukavat ja fiksut ihmiset, opiskelijoiden yhteisten asioiden hoito ja luottamustoimet saivat minut käyttämään ajoittain enemmän aikaa opiskelijapolitiikkaan kuin opintoihin. Palkaksi sain paljon hyviä ystäviä, tärkeitä kokemuksia ja hyviä muistoja.

Politiikkaa tarvitaan, jotta voidaan tehdä oikeudenmukaisia ja oikeita päätöksiä. Usein manataan, kuinka turhia päättäjät ja poliitikot ovat. On kuitenkin paljon asioita, joista jonkun täytyy päättää. Kaikkia asioihin vaikuttavia tekijöitä kun ei voi muuttaa luvuiksi ja laskea taulukkolaskennalla absoluuttisesti oikeaa päätöstä. Usein on myös niin, että lukuisista hyvistä vaihtoehtoisista ratkaisuista voidaan valita vain yksi, ja se on jostain muusta pois. Siksi tarvitaan ihmisiä tekemään ratkaisuja asioissa, jotka ovat välillä vaikeitakin, ja käyttämään paljon aikaa niihin perehtymiseen. Eri aatesuuntien edustajat voivat olla hyvinkin eri mieltä asioista, vaikka pyrkisivätkin vilpittömästi hyvään päämäärään. Keinot vain ovat usein hyvin erilaisia.

Itselleni tärkeitä arvoja ovat yksilön vapaus, sivistys ja koulutus, yhteiskunnan tarjoamat mahdollisuudet hyvään elämään ja turvallisuus. Voimme olla onnellisia siitä, että saamme elää Suomessa, mutta silti näen yhä paljon parannettavaa. Lakisääteisten peruspalvelujemme, kuten koulutus ja terveydenhuolto, tila voisi olla nykyistä parempi. Jos johonkin, näihin meidän kannattaa verovaroja panostaa ja toisaalta keventää byrokratiaa, sääntelyä, rajoitteita, tulonsiirtoja ja siten verotaakkaa; verottamalla ei yksikään kansakunta ole vaurastunut.